Ik werd verliefd op fotografie toen ik 17 jaar oud was. Ik spaarde mijn zakgeld op en kocht een Minolta X300, een hele eenvoudige maar robuuste analoge camera met een paar lenzen en filters. Ik fotografeerde alles waar mijn oog op viel.

Dan bracht ik de rolletjes naar de Hema, en dan moest ik een week wachten tot ik ze op kon halen en wist of er iets goeds tussen zat. Meestal niet, maar dat mocht de pret niet drukken. Het plezier zat in het maken zelf.
Fotografie heeft mijn leven veranderd en mijn wereld groter gemaakt. Ik ben introvert en een beetje een einzelgänger, en een camera in de hand hebben gaf mij het perfecte excuus om erop uit te trekken en rond te zwerven in mijn eentje, zonder raar te zijn.

Ik hou van zowel analoge als digitale fotografie, beide hebben hun eigen charme en uitdagingen. Ik ben op mijn gelukkigst als ik ergens buiten ben, aan het kamperen, wandelen of gewoon door het lokale bos zwervend, met mijn camera.

Leven
Ik woon in Zwolle in Nederland met mijn vriend Con, onze katten Rex, Alix en Siva, een zootje vissen en garnalen in een aquarium en een heleboel planten. Ik hou van inspirerende boeken over kunst, filosofie en fotografie (en af en toe een goeie sci-fi roman), lange wandelingen en fietstochten met tent achterop. Ik hou ook van koffie met taart met vrienden.

Carrière
Van 2007 tot 2012 studeerde ik Fotografische Vormgeving aan de Fotovakschool. Ik wilde mijn vaardigheden verbeteren en meer leren over fotografie, het kwam pas in het tweede of derde jaar in me op dat ik er ook mijn werk van kon maken.
Na het afstuderen had ik verschillende parttime banen, en daarnaast zette ik mijn bedrijf op. Uiteindelijk specialiseerde ik me in food- en productfotografie.
Toen de Covid pandemie de sluiting van de horeca veroorzaakte raakte ik bijna al mijn werk kwijt. Na een aantal jaar doormodderen besloot ik begin 2023 de stekker eruit te trekken. Ik had er helemaal geen plezier meer in.
Ik pakte mijn eerste liefde weer op, de landschapsfotografie. Ik ging reizen en heb mijn beste werk tot nu toe gemaakt. Ik ben onderweg naar nieuwe, spannende dingen. Ik weet nog niet waar ik heen ga, maar ik weet wel dat het iets goeds zal zijn.