Klik op een foto voor een vergroting!

Man Made Land

In 2011 ben ik afgestudeerd aan de Fotovakschool met een serie landschapsfoto’s rond het thema ‘hoe de mens het landschap vormgeeft’. Ik werd geïnspireerd door het werk van Nadav Kander en Edward Burtynsky.

Ik hield van het project, maar ik had (en heb nog steeds) een haat-liefdeverhouding met de locaties die ik vond. Ik begrijp de noodzaak om het landschap aan te passen aan onze (economische behoeften, maar ik voel tegelijkertijd verdriet over wat er daarbij verloren is gegaan. Zeker als ons ingrijpen het landschap niet bepaald aantrekkelijker maakt, zoals zo vaak het geval is.

Een decennium later verdiende ik mijn brood als food- en productfotograaf. En toen kwam covid. Zoals zovelen van ons veranderden de dingen dramatisch voor mij. En na een paar jaar worstelen om mijn bedrijf draaiende te houden, heb ik begin dit jaar de stekker eruit getrokken. Ik besefte dat ik het plezier in wat ik deed kwijt was. En ik zou mijn liefde voor fotografie helemaal verliezen als ik door zou gaan.

Nadat ik die beslissing had genomen, begon alles weer te stromen. Ik ben nog nooit zo productief geweest.

Ik heb mijn passie voor landschapsfotografie weer gevonden. Ik heb gereisd en heel veel mooie nieuwe beelden gemaakt. Later dit jaar neem ik deel aan een Open Atelier route en ik werk samen met andere creatieve mensen aan leuke projecten.

Ik ben nu klaar om een stap verder te gaan. Een beetje dieper te reiken. Mijn passie en technische vaardigheden voor iets inzetten dat groter is dan mijzelf. Dus heb ik mijn project ‘Man Made Land’ weer opgepakt en ben ik aan het onderzoeken hoe ik het groter en beter kan maken, en hopelijk enige impact kan creëren.

Jessica Kittle

Juli 2023